Landelijke keukens

Landelijke keukens

Landelijke keukens zijn warm, uitnodigend en huiselijk. Ze zijn een herinnering aan ons verleden, van langzaam gegaarde suddergerechten en met de gehele familie rond de eettafel. Landelijke keukens zijn handgemaakt, eclectisch en natuurlijk. Maak een landelijke keukenstijl door te focussen op de details van de keukenkasten, het weergeven van persoonlijke accessoires, en door aandacht te besteden aan de keukenapparatuur en armaturen.

In tegenstelling tot moderne keukens, zijn landelijke keukens vol van versiering en decoratie. Ze benadrukken de handgemaakte afwerking in kastdeuren en de gegoten details. Kenmerken van een landelijke keuken zijn onder andere profieldeuren, grof afgewerkt hout, open rekken, ingelijste kasten en kasten met glazen deuren. De keukenkasten worden vaak afgedekt met sierlijsten boven de bovenkasten.

Natuurlijke oppervlakken, zoals handgeschilderde houten kasten, werkbladen van steen en achterwanden van tegeltjes werken het beste in landelijke keuken. Als uw budget niet toereikend is voor dure handbeschilderde houten kasten, kunt u kiezen voor een afwerking in thermo-gelamineerd vinyl of keukenkasten voorzien polyurethaan profiel. Onderstaande afbeeldingen tonen de details en de stijlen van landelijke keukens, zowel rustieke, eclectische en nostalgische keukens.

Landelijke keuken met eiken, graniet en kookeiland

Landelijke keuken eiken

Landelijke keuken in eiken en met zwart granieten werkbladen en vloertegels. De open kasten met accessoires, het grote fornuis en een groot kookeiland geven deze keuken een natuurlijke uitstraling.

Whitewash keuken met keramische spoelbak en fornuis

Whitewash keuken

Klassieke en romantische boeren-landstijl keuken met ten grote witte spoelbak van keramiek. Deze is praktisch voor het wassen van grote pannen.keuken. Grote spoelbakken zijn popular in de landelijke keuken. De whitewash kasten, rustieke witte tegeltjes, grove vloerpanelen, het fornuis en de zichtbare en makkelijk te bereiken accessoires maken de keuken compleet.


De persoonlijke landelijke keuken

Landelijke keukens zijn warm en uitnodigend, vaak met een element van nostalgie. Een landelijke keuken is een weerspiegeling van het leven van de mensen die er wonen, dit is te zien aan hun persoonlijke collecties, zoals serviesgoed, glazen, potten en pannen, met de hand beschilderde borden en kommen, boeken en beelden. In tegenstelling tot de moderne keuken waar items zijn verborgen, presenteren landelijke keukens bezittingen door gebruik te maken hoeken en gaten. De provisiekast kan ook dienen als een weergavegebied, pronken met kruiden en specerijen, georganiseerde potten en andere kookgerei. Landelijke keukens maken vaak gebruik van een eclectische mix van persoonlijke voorwerpen, stijl en meubilair. De keukens hieronder illustreren het bovenstaande.

Open keuken met keukenkasten in pasteltinten

Landelijke persoonlijke keukens

Persoonlijke items zoals borden, potten en specerijen liggen binnen handbereik. De zachte natuurlijke kleuren in combinatie met hout geven de keuken een warme landelijke uitstraling.

Nostalgische keuken

Nostalgische keuken

De nostalgische keuken hierboven is een tijdloze klassieker. De glazen kastdeuren zijn bedekt met een stevige kroonlijst, er is een naadloze integratie van de keukenkasten met het raam. De keuken wordt gecombineerd met elegante Franse provinciale meubelstukken. De persoonlijke items zoals ornamenten en borden en een grote fruitschaal staan in het zicht.


Robuuste kookapparatuur

Robuuste brede fornuizen en stevige afzuigkappen zijn populair in de landelijk gestijlde keukens. Door het gebruik van grote apparaten wordt de liefde voor het koken en de zorg voor de ingrediënten benadrukt. Hun solide ontwerp herinnert ons aan ons verleden en ze zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Strakke landelijke keuken

Landelijk fornuis

In deze wat modernere landelijke keuken is het grote fornuis het middelpunt. Het contrast is groot met witte keukenkasten. Het fornuis, het houten werkblad en de accessoires geven deze kleine keuken sfeer.

Tot slot

Landstijl keukens herinneren ons aan ons verleden. Ze vieren onze liefde voor eten, en zorgen voor een warme, organische omgeving. Je hoeft je niet vast te houden ​​aan één keukenstijl. Haal in plaats daarvan inspiratie uit een mengeling van stijlen, en combineer ze tot iets waar je van houdt. Om de warme sfeer van een landelijke keuken in je eigen nieuwe keuken ontwerp te krijgen, te let op details van de keukenkasten, de persoonlijke accessoires en de stevige kookapparaten.

Keukenluxe - keukens, luxe en accessoires

Meer luxe voor de keuken

Kvik keuken, nieuwe fronten

Kvik keuken natuurlijke look

Met drie nieuwe fronten laat Kvik keukens zien dat de onbewerkte, grove en natuurlijke look echt zijn weg heft gewonden in de keukendesigns.

Kleurrijke Keukenaccessoires van Wesco

Wesco Accessoires

Het voor Wesco kenmerkende klassieke design van roestvrijstaal in combinatie met een van de basiskleuren wit, rood, amandel of zwart maken deze keukenhulpmiddelen tot echte eye catchers.

ZWILLING TWIN Professional bakpan

ZWILLING TWIN Professional bakpan

ZWILLING TWIN Professional bakpan laat niets te wensen over met zijn keramische anti-aanbaklaag en meerdaagse legeringen.

Zout en pepermolen van ZWILLING J.A. HENCKELS

ZWILLING design zout en pepermolen

Met de duurzame design peper en zoutmolen voorzien van een keramische maler kunt u precies werken.