Als de koelkast niet koelt?

Verstopte spoelen kunnen slechte koeling veroorzaken. Controleer of er niets vastzit in de condensorventilator en of deze vrij ronddraait (modellen met spoelen aan de achterkant hebben geen ventilator).

Als de koelkast niet koelt?

Verstopte spoelen kunnen slechte koeling veroorzaken. Controleer of er niets vastzit in de condensorventilator en of deze vrij ronddraait (modellen met spoelen aan de achterkant hebben geen ventilator). Koppel hiervoor de koelkast los en trek hem eruit. Reinig de ventilatorbladen en draai de ventilator met de hand om te zien of deze vastzit.

De meest voorkomende reden waarom een koelkast niet koelt, is een probleem met de verdamperspoelen. Na verloop van tijd kunnen verdamperspoelen bedekt raken met ijs, waardoor de spoelen niet goed werken. Als de spoelen bedekt zijn met ijs, moet het ijs worden ontdooid om het probleem op te lossen. De gemiddelde levensduur van een koelkast is 17 jaar.

Heb je ooit gemerkt dat je koelkast niet afkoelt? Het is een trieste situatie als je een van je meest essentiële apparaten uitvalt. Je loopt het risico het eten binnenin te bederven en uiteindelijk een puinhoop in je huis te creëren. Merkte dat de koelkast niet afkoelt Het kan te wijten zijn aan lekkage van koude lucht. De deurpakkingen helpen bij het vasthouden van de frisse lucht in de koelkast en het voorkomen van lekkage.

Koelt uw koelkast de inhoud niet zoals het hoort? Het probleem kan liggen op de deurschakelaar. Sommige koelkasten stoppen met koelen wanneer de deur open is of wanneer de schakelaar defect is. Zoek een technicus als de koelkast niet afkoelt, en er wordt aandacht aan besteed. Overstress niet over iets dat binnen een mum van tijd kan worden opgelost.

Kies allround technici die ook andere huishoudelijke apparaten aankunnen. Als een Samsung-koelkast bijvoorbeeld niet koelt, is deze mogelijk per ongeluk ingesteld op Demomodus. Als u uw koelkast opent en zure melk of warme wijn vindt, moet het duidelijk zijn dat uw koelkast niet goed genoeg afkoelt. Als u de koelkast opnieuw op de stroom aansluit en het probleem is opgelost, zijn de verdamperspoelen waarschijnlijk bevroren vanwege een defecte ontdooitimer, ontdooithermostaat of ontdooiverwarming.

Als de koelkast in een warme of koude omgeving wordt geplaatst, zoals buiten of in een garage, kan dit de koelcapaciteit van het apparaat beïnvloeden. U weet wat de oorzaak is van een koelkast die niet afkoelt wanneer uw huis stroom verliest, maar soms wordt uw koelkast gereset door een storing en is deze niet op snelheid bij het koelen. Als je de temperatuurmeting die je krijgt niet vertrouwt, of als de jouwe een oudere koelkast is zonder interne thermostaat, overweeg dan om een aparte, goedkope koelkastthermostaat zoals de digitale waterdichte thermostaat van Vouloir aan te schaffen om de temperatuur te testen. Als de condensorventilator niet goed werkt, kan de temperatuur van de koelkast stijgen en kan de compressor oververhit raken.

Op hun pagina voor probleemoplossing over KitchenAid-koelkasten die niet koelen, legt het bedrijf uit hoe stroomuitval en koelfunctieknoppen op hun modellen kunnen worden gereset. Het is de taak van de verdamperventilator om de koele lucht uit deze spoelen te zuigen om eerst door de vriezer en vervolgens door de koelkast (of vers voedselcompartiment) door de hele unit te circuleren. Als de temperatuur in het koelvak dichter bij 50 graden Fahrenheit ligt dan de aanbevolen 37 graden Fahrenheit, koelt de koelkast waarschijnlijk helemaal niet, zelfs niet als de compressor draait. Mensen plaatsen vaak etenswaren voor ventilatieopeningen achter in de koelkast, niet wetende dat deze ventilatieopeningen van vitaal belang zijn voor de lucht die door het apparaat stroomt, waardoor het apparaat koud blijft.

Als de compressor draait maar niet afkoelt, kunt u het probleem mogelijk oplossen door de temperatuur in de koelkast te controleren. Als de ventilatormotor niet werkt, hebt u mogelijk een koude vriezer, maar geen koeling in het koelvak. Wanneer een Frigidaire-koelkast niet afkoelt, kan de boosdoener ook vuile condensorspoelen zijn, of een veelgebruikte oplossing voor het aanpassen van de temperatuurinstelling in deze en andere modellen. Een van de gemakkelijkste onderhoudsartikelen die u voor uw koelkast kunt doen, is deze er minstens om de zes maanden uit te trekken en de condensorspoelen schoon te maken.

Leave Reply

Required fields are marked *