Hoe koelkasten werken?

Koelkasten werken doordat het koelmiddel dat erin circuleert, verandert van een vloeistof in een gas. Dit proces, verdamping genaamd, koelt de omgeving af en produceert het gewenste effect.

Hoe koelkasten werken?

Koelkasten werken doordat het koelmiddel dat erin circuleert, verandert van een vloeistof in een gas. Dit proces, verdamping genaamd, koelt de omgeving af en produceert het gewenste effect. Je kunt dit proces zelf testen door wat alcohol te nemen en een druppel of twee op je huid te doen. Hoewel vaste stoffen en vloeistoffen in grote lijnen evenveel ruimte innemen, nemen gassen veel meer ruimte in beslag dan beide.

De moleculen in een vaste stof of vloeistof zijn vrij dicht bij elkaar en trekken elkaar met veel kracht aan. Wanneer een vloeistof verandert in een gas of verdampt, trekken sommige van zijn meer energetische moleculen uit elkaar en breken ze weg. Het kost veel energie om dit mogelijk te maken, wat bekend staat als de latente verdampingswarmte, en die energie moet afkomstig zijn van binnenuit de vloeistof zelf of iets in de buurt. Met andere woorden, het veranderen van een vloeistof in een gas is een manier om de energie ergens uit te halen, terwijl het veranderen van een gas terug in een vloeistof een manier is om die energie weer vrij te geven.

Dit is in wezen hoe koelkasten warmte van hun koelkast naar de kamer buiten verplaatsen. Ze veranderen een vloeistof in een gas in de koelkast (om warmte op te nemen van het opgeslagen voedsel), pompen het buiten de kast en veranderen het weer in een vloeistof (om de warmte aan de buitenkant af te geven). Koelkasten werken door continu een koelgas te verdampen en te condenseren langs de leidingen die erin zijn ingebed. Terwijl dit gas verdampt, absorbeert het de warmte uit de compartimenten van de koelkast en vormt het zo een koude omgeving.

Het helpt bij het vloeibaar maken van het gasvormige koelmiddel door de warmte te absorberen en vervolgens naar de omgeving te verdrijven. Dat is best verbazingwekkend, vooral als je bedenkt dat het principe achter de meeste koeling eenvoudig is. De volgende keer dat je op een warme dag geniet van een ijskoud drankje, heb je je koelkast (en vriezer aan boord) te danken voor de verfrissend gekoelde drank. Wanneer uw compressor wordt ingeschakeld, begint hij koelmiddel door enkele metalen buizen omhoog, in en door uw verdamper te pompen, die gaat koelen.

Koelkasten in het hoofdhuis gebruiken ongeveer 77 procent van de totale koelelektriciteit, tweede koelkasten gebruiken nog eens 18 procent en verdere eenheden zijn goed voor de rest. Een koelkast werkt door de verdampingskracht te benutten om de binnenkant af te koelen, maar zorgt ervoor dat de resulterende damp niet ontsnapt. De meeste mensen zouden niet weten wat ze moeten doen zonder een koelkast, omdat er maar weinig dingen zijn die hun uitgedroogde keel net zo kunnen kalmeren als een glas gekoeld water. Ondertussen schakelen inverterkoelkasten de compressor niet uit wanneer deze de gewenste temperatuur bereikt.

De aanwezigheid van een innovatieve, hightech en strakke koelkast in uw keuken spreekt boekdelen over uw keuzes in het leven. Het lijdt geen twijfel dat een koelkast met geavanceerde technologie en geweldige functies echt een geweldige aanvulling op uw keuken kan zijn. Als de chemische stof rond en rond de lus stroomde, uitzette toen deze zich in de koelkast bevond en comprimeerde wanneer deze buiten was, zou het constant warmte van binnenuit opnemen en naar buiten dragen als een warmtetransportband.

Leave Reply

Required fields are marked *