Waarom blijft de koelkast draaien?

Om voedsel koud te houden, werkt uw koelkast om een constante temperatuur te handhaven door de productie van koude lucht. Net als een airconditioner kun je verwachten dat je je koelkast zo nu en dan een cyclus aanzet.

Waarom blijft de koelkast draaien?

Om voedsel koud te houden, werkt uw koelkast om een constante temperatuur te handhaven door de productie van koude lucht. Net als een airconditioner kun je verwachten dat je je koelkast zo nu en dan een cyclus aanzet. Een van de meest voorkomende oorzaken van een constant draaiende koelkast is een defecte ontdooitimer. Nadat de compressor in de koelkast gedurende een bepaalde periode 8 tot 10 uur heeft gedraaid, start de ontdooitimer een ontdooicyclus, die de compressor uitschakelt om hem in wezen tijd te geven om te ontdooien.

Wanneer de ontdooitimer defect raakt, kan de compressor niet correct werken. Een koelkast draait constant als hij moeite heeft om een koele temperatuur te handhaven. Dit kan worden veroorzaakt door problemen die zo eenvoudig zijn als vuile condensorspoelen of een kapotte ventilatormotor. Deze reparaties kunnen snel thuis worden uitgevoerd met minimale vaardigheden en uitrusting.

Wanneer uw koelkast constant draait, is een defecte condensorventilatormotor een veelvoorkomende boosdoener. De condensorventilator blaast koele lucht over de condensorspoelen om warmte uit het koelmiddel te verwijderen, waardoor koele lucht voor de koelkast wordt geproduceerd. Als de ventilator niet goed werkt, koelt het koelmiddel mogelijk niet voldoende af, waardoor de compressor de hele tijd draait. Als u uw koelkast voor het eerst inschakelt, kan het de eerste 24 uur moeite hebben om onder de 40 graden in het koelvak te komen.

In eerste instantie zou je kunnen denken om de thermostaat lager te zetten, maar in plaats daarvan moet je hem een dag of twee boven de 40 zetten. Dit helpt de thermostaat sneller af te koelen en niet oververhit te raken. Als uw koelkast de hele tijd begint te werken, moet u een diagnose stellen waar het probleem zich bevindt. Uw koelkast heeft ook een ontdooiverwarmer en als deze niet meer werkt, bevriezen uw spoelen en zorgt ervoor dat de koelkast de hele dag blijft werken.

Om erachter te komen waar het is, moet je het merk controleren. Het kan een Samsung, LG, Whirlpool, Kenmore of een andere populaire zijn. Ik stel voor om naar de website van de fabrikant te verwijzen om richtlijnen te vinden. Als dit ontdooisysteem niet goed werkt, blijven de condensorspoelen mat en werkt de koelkast constant, omdat het compartiment niet kan worden gekoeld.

Maar in de meeste gevallen wanneer de koelkast constant draait maar niet afkoelt, veroorzaakt door freonlek of compressorstoring en freon niet in het afgedichte systeem kan pompen. Dit merk je misschien nog meer in warmere maanden als je je koelkast in een ruimte hebt waar veel zonneschijn wordt ontvangen zonder airconditioner om het gebied af te koelen. Omdat ze zich onder de koelkast bevinden, kunnen ze na verloop van tijd vuil, stof en haren van huisdieren verzamelen. Sommige nieuwere koelkastmodellen zijn vorstvrij en hebben een condensorspoel die wordt afgekoeld met een ventilator.

Soms wordt een koelkast niet uitgeschakeld omdat een ontdooiafsluitthermostaat niet goed werkt. Zelfs als u een vlekkeloze keuken met glanzende apparaten bewaart, hoopt zich stof op in de lucht en zal het waarschijnlijk aan de spoelen van uw koelkast blijven kleven. Als uw koelkast constant werkt en niet stopt met draaien, en u de bron niet lijkt te vinden, is het tijd om koelkastreparatiediensten te bellen van de professionals van Fix Appliances. De meest voorkomende reden dat een verkeerd ingestelde thermostaat ervoor zorgt dat de koelkast constant draait, is een te hoge vriestemperatuur.

Eerst moet u de kachel lokaliseren en de locatie kan een beetje verschillen, afhankelijk van het merk van uw koelkast, of het nu een Samsung, LG, Whirlpool, Kenmore of een ander populair merk is. Als u het niet prettig vindt om deze controles of reparaties zelf uit te voeren, neem dan contact op met een professionele koelkastreparatietechnicus om ze uit Als de temperatuur van de vriezer of koelkast te hoog is, draait de koelkast constant in een poging het interieur koel te houden.

Leave Reply

Required fields are marked *