Waarom koelkasten water lekken?

Een verstopte ontdooiafvoer is de meest waarschijnlijke oorzaak van het lekken van water in uw koelkast. De ontdooiafvoer voorkomt dat de koelkast bevriest.

Waarom koelkasten water lekken?

Een verstopte ontdooiafvoer is de meest waarschijnlijke oorzaak van het lekken van water in uw koelkast. De ontdooiafvoer voorkomt dat de koelkast bevriest. De koelkast ontdooit zichzelf automatisch en druppelt water in een pan. Soms verstoppen voedseldeeltjes of ander vuil de ontdooiafvoer.

Een koelkast die water lekt, kan meer dan een ergernis zijn, het kan zelfs een veiligheidsrisico vormen als het ervoor zorgt dat de keukenvloer glad wordt. Om ongelukken en mogelijke structurele schade aan uw huis te voorkomen, moet u eventuele plassen water rond uw koelkast onderzoeken. Hier hebben we enkele van de meest voorkomende oorzaken van koelkastlekken opgesomd, hoe u deze kunt controleren en hoe u deze kunt oplossen. Als u een plas voor uw koelkast ziet poolen of merkt dat er water uit het vak voor vers voedsel lekt wanneer u deze opent, heeft u een probleem met de afvoerleiding.

Een koelkast produceert van nature condensatie die bevriest. De ontdooifunctie die aanwezig is in alle moderne koelkasten smelt deze ijzige opbouw en het water stroomt van de verdamper in de vriezer naar de afvoerbuis in de bodem van het versvoedselcompartiment. Er zijn veel oorzaken voor een lekkende koelkast. Een van de meest voorkomende problemen is dat het water de afvoer niet kan bereiken omdat de koelkast niet correct is geëgaliseerd.

Een ander veel voorkomend probleem is een verstopte ontdooiafvoer. Voor deze gevallen kan elke huiseigenaar een doe-het-zelf-oplossing implementeren en het lekken vrij gemakkelijk stoppen. Een van de hoofdoorzaken van koelkastlekken is een geblokkeerde ontdooiafvoer. Wanneer de ontdooiafvoer wordt geblokkeerd door voedselresten of ijs, voorkomt dit dat de wateropbouw tijdens de ontdooicyclus in de pan terechtkomt.

Ten slotte begint het water zich op te hopen. Omdat er geen ruimte is om af te tappen, zal er water in uw vloer druppelen. Elimineer blokkades veroorzaakt door voedseldeeltjes of ijs door de afvoer te wassen met warm water en afval weg te nemen met een draadhanger. Het meest voorkomende probleem in een lekkende koelkast is een verstopte afvoer.

Alle vorstvrije koelkasten hebben een ontdooicyclus die de vorst en het ijs smelt dat zich op de verdamperspoelen kan ophopen en het water wordt naar een pan of bak buiten de koelkast geleid, meestal onder de koelkast bij de compressor. Adam.9001 Ik hoop dat dit heeft geholpen om te begrijpen wat dit vervelende probleem veroorzaakt. Ik waardeer het dat je mijn hub leest. Lekt uw koelkast water? Bekijk de afvoerslang voor ontdooien.

Deze buis bevindt zich mogelijk onder het vriesvak, onder de productbak of achter het apparaat. Voedseldeeltjes en ander vuil kunnen de afvoerslang verstoppen. Uiteindelijk zal een verstopping ervoor zorgen dat gesmolten condensatie op de vloer lekt. De buis die door de achterkant van de koelkast gaat, kan afkomstig zijn van de achterkant van het vak voor vers voedsel, waar het een klein bakje heeft van ongeveer 2 inch vierkant dat water opvangt dat uit het vriesvak druipt.

Een lekkende koelkast is iets dat u niet kunt negeren, omdat mogelijke waterschade u meer gaat kosten bij reparaties aan uw vloer en meer. Je aanvankelijke instinct kan worden beschouwd als dat er iets mis is gegaan in je koelkast, maar als je de bron van de slechte geur niet kunt traceren, negeer het dan niet en inspecteer op een freonlek. Ik had een lek aan de onderkant van de koelkast en merkte dat de zoetwaterpomp gecorrodeerd en gebarsten was. Om te bepalen waar de afvoer zich bevindt, kijkt u naar de achterkant van de koelkast om te zien of er een buis uit het midden van de koelkast komt, ongeveer ter hoogte van de bodem van het vriesvak.

Komt het uit het vriesvak, komt het uit het vak voor vers voedsel, komt het onder de koelkast vandaan, lekt het van achteren. Dit zorgt ervoor dat de deuren vanzelf sluiten en dat water goed uit de vriezer en koelkast stroomt. Als dit het geval is, stroomt het water uit de bodem van de koelkast, maar niet uit het vak voor vers voedsel, aangezien de lekbak zich eronder bevindt. Om het risico op elektrische schokken te voorkomen, verplaatst u uw koelkast weg van de muur en koppelt u hem los van de stroombron.

De meeste boven- en onderunits hebben echter een afvoer die loopt van de onderkant van het vriesvak naar de onderkant van de koelkast naar een verdampingspan in de buurt van de compressor. Het is belangrijk om de pakking zo snel mogelijk te vervangen, niet zozeer om de plassen te stoppen, maar om uw koelkast te helpen. Vochtlekken zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook de levensduur van een koelkast aanzienlijk verkorten door de werking van de ventilator te verstoren of roest te veroorzaken. Trek uw koelkast uit de muur en zoek de ontdooiafvoerslang in het servicepaneel aan de onderkant van de achterkant.

Als er een lek uit de achterkant van uw koelkast komt, en u vindt het direct na het gebruik van de waterfunctie (indien van toepassing) of als de ijsblokjesmachine net is gevuld, dan heeft u een waterinlaatklep lek. .

Leave Reply

Required fields are marked *