Waarom lekt koelkast water naar binnen?

Een verstopte ontdooiafvoer is de meest waarschijnlijke oorzaak van het lekken van water in uw koelkast. De ontdooiafvoer voorkomt dat de koelkast bevriest.

Waarom lekt koelkast water naar binnen?

Een verstopte ontdooiafvoer is de meest waarschijnlijke oorzaak van het lekken van water in uw koelkast. De ontdooiafvoer voorkomt dat de koelkast bevriest. De koelkast ontdooit zichzelf automatisch en druppelt water naar beneden in een pan. Soms verstoppen voedseldeeltjes of ander vuil de ontdooiafvoer.

Blijkbaar is lekken in de koelkast meestal minder ernstig dan afzettingen van water op de keukenvloer. In de meeste gevallen is de reden voor het lekken van water in de koelkast te wijten aan een verstopte ontdooiafvoer. Mijn moeder heeft een GE-koelkast. Het lekt water in de koelkast waar de 2 lades zich onderaan de koelkast bevinden.

Het water had een vuile kleur en begon net. Er zijn veel oorzaken voor een lekkende koelkast. Een van de meest voorkomende problemen is dat het water de afvoer niet kan bereiken omdat de koelkast niet correct is geëgaliseerd. Een ander veel voorkomend probleem is een verstopte ontdooiafvoer.

In deze gevallen kan elke huiseigenaar een doe-het-zelfoplossing implementeren en het lekken vrij gemakkelijk stoppen. Dit is het nummer 1 meest voorkomende probleem in een leksituatie. Als uw koelkast onderaan waterpoolen heeft, is de ontdooislang uw MEEST waarschijnlijke verdachte. Je ontdooislang voert het water helemaal naar de afvoerbak waar het uiteindelijk verdampt.

Als u correct werkt, zorgt het ervoor dat uw koelkast een soepele ontdooicyclus heeft. Deze buis kan verstopt raken met ijs of puin, waardoor water achteruitgaat en terug in de koelkast lekt. Hier hebben we enkele van de meest voorkomende oorzaken van koelkastlekken opgesomd, hoe u deze kunt controleren en hoe u deze kunt oplossen. Er zijn talloze oorzaken voor het lekken van water in de koelkast op de vloer waar je misschien niet meteen aan denkt wanneer je je koelkast opent voor een plas water.

Hoewel koelkasten worden beschouwd als een item met een groot ticket om te repareren of te vervangen, bieden de meeste huisgaranties dekking voor ten minste één keukenkoelkast. Als het probleem zich voordoet bij de watertoevoerleiding, kunt u de watertoevoeraansluiting uitgeschakeld laten, de koelkast aansluiten en normaal blijven gebruiken, alleen zonder het gebruik van de water- en ijsdispensers, totdat u de lijn kunt repareren. Het eerste dat u wilt doen, is de handleiding van uw koelkast controleren, omdat dit u zal informeren over snelle oplossingen en de beste aanpak om het probleem op te lossen. Plaats een thermometer in een glas water, plaats het glas op de middelste plank van de koelkast en laat het minimaal 8 uur staan.

Een koelkast die water lekt, kan meer dan een ergernis zijn, het kan zelfs een veiligheidsrisico vormen als het ervoor zorgt dat de keukenvloer glad wordt. Ze hebben de juiste apparatuur en ervaring om de lekken in uw koelkast- en vriescombinatie goed op te lossen. En als er geen reparatie is, kunnen ze snel en eenvoudig de onderdelen vervangen die beschadigd of kapot zijn en lekken in uw koelkast veroorzaken. Hoewel eng, er zijn genoeg verklaringen waarom je koelkast onderaan water heeft en ze betekenen niet allemaal dat je naar buiten moet rennen en een bajillion dollar moet uitgeven aan een nieuwe koelkast.

Dit gebeurt wanneer voedseldeeltjes of ander vuil de afvoerslang verstoppen, wat kan leiden tot ijsvorming en uiteindelijk water uit de vriezer en koelkast lekt. Als er vuil in zit, zelfs het kleinste deeltje, of zelfs bevroren ijsknippers, zal dit de afvoerleiding verstoppen en water in plaats van naar beneden te gaan in de afvoerpan, zal overlopen in de vriezer. Hopelijk hebben deze eenvoudige stappen uw koelkastproblemen verholpen en hebt u uw apparaatproblemen opgelost zonder mooi gereedschap of veel gedoe. Er is meer dan één reden waarom uw koelkast lekt, dus u wilt sommige dingen uitsluiten voordat u beslist over de juiste aanpak om het lek te herstellen.

Trek uw koelkast uit de muur en zoek de ontdooiafvoerslang in het servicepaneel aan de onderkant van de achterkant.

Leave Reply

Required fields are marked *