Waarom maakt koelkast geluid?

Harde geluiden van de achterkant van het apparaat kunnen wijzen op een probleem met de ontdooitimer, condensorventilator of compressor. Als het luide koelkastgeluid van de binnenkant van uw apparaat komt, is het defecte onderdeel waarschijnlijk de verdamperventilator, die lucht door de vriezer en koelkast laat circuleren.

Waarom maakt koelkast geluid?

Harde geluiden van de achterkant van het apparaat kunnen wijzen op een probleem met de ontdooitimer, condensorventilator of compressor. Als het luide koelkastgeluid van de binnenkant van uw apparaat komt, is het defecte onderdeel waarschijnlijk de verdamperventilator, die lucht door de vriezer en koelkast laat circuleren. Compressoren maken weinig zoemende of zoemende geluiden als onderdeel van hun normale werking. Maar als het geluid van de koelkast luider en luider wordt tot het punt waarop u het vanuit de volgende kamer kunt horen, neem dan contact op met een erkende technicus.

Compressoren zijn doorgaans duur om te repareren of te vervangen en geen doe-het-zelfklus voor huiseigenaren. Uw koelkast maakt geen geluiden die noodzakelijkerwijs niet normaal zijn. Het maakt echter zijn normale brom, maar het is gewoon zoveel luider dan je je herinnert. Als je je koelkast in een andere kamer kunt horen, draait hij te hard.

Wanneer dit luide gezoem optreedt, is dit meestal het teken van één ding. Luid zoemen wordt vaak veroorzaakt door een vuile compressor. De compressorspoelen aan de achterkant van uw koelkast voeren warmte af, maar wanneer ze worden aangekoekt met stof, moeten ze harder werken om warmte af te voeren en dit op een luidere manier te doen. Het eerste om op te merken is dat je koelkast de hele tijd geluid maakt.

Het heeft een zacht gezoem, vaak witte ruis genoemd. Dit is het geluid van de condensor die werkt. Het vertelt je dat de koelkast je spullen voor je koel probeert te houden. Als dit niet het geval is of als u zich nog steeds zorgen maakt, kunt u het beste contact opnemen met uw koelkastservicemonteur en uw koelkast laten controleren.

Als je goed naar je koelkast luistert, zou je vrij nauwkeurig moeten kunnen afleiden waar het geluid vandaan komt. Als uw koelkast niet eens een zacht gezoem maakt, is dat een andere indicatie dat uw compressor mogelijk beschadigd is, wat de koelmogelijkheden van uw koelkast beïnvloedt. De eerste stap bij het repareren van een luidruchtige koelkast is het onderscheiden van het algemene gebied waar het geluid vandaan komt. Als u merkt dat er een duidelijk gerammel uit de bodem van uw koelkast komt, dan is het waarschijnlijk de afvoerbak.

U kunt vaak multitasken bij het controleren van items zoals de ventilatoren in uw koelkast, omdat de demper ook in de buurt is. Een van de eerste dingen die je moet proberen als je een rammelaar in je koelkast hoort, is proberen wat items te verplaatsen. Dit komt vaak voor als u uw koelkast moet verplaatsen of anderszins contact hebt gehad met de afvoerbak. Als uw koelkast niet de hele tijd luidruchtig is maar in bepaalde periodes erg luidruchtig is, is het verstandig om naar de waterinlaat te kijken.

Zoals u nu weet, kunnen er een aantal problemen ontstaan met uw koelkast die kunnen worden gekoppeld aan harde geluiden. Als u niet zeker weet of uw koelkast niet waterpas is, omdat u hem niet kunt zien bewegen, kunt u hem controleren met een waterpas. Hoewel het ook betekent dat uw koelkast een probleem heeft, is geluid een symptoom dat u kan helpen het probleem sneller op te sporen. Dit kan gemakkelijk worden verward voor een probleem met de condensorventilator, omdat het hetzelfde geluid is dat afkomstig is van de achterkant van uw koelkast.

Wanneer de koelkast dat zoemende maakt, is dat het geluid van de koele lucht die wordt geproduceerd en gecirculeerd.

Leave Reply

Required fields are marked *