Waarom zijn koelkasten belangrijk?

De fundamentele reden om een koelkast te hebben, is om voedsel koud te houden. Koude temperaturen helpen voedsel langer vers te blijven.

Waarom zijn koelkasten belangrijk?

De fundamentele reden om een koelkast te hebben, is om voedsel koud te houden. Koude temperaturen helpen voedsel langer vers te blijven. Het basisidee achter koeling is om de activiteit van bacteriën (die al het voedsel bevat) te vertragen, zodat het langer duurt voordat de bacteriën het voedsel bederven. Een koelkast is een machine die voedsel of dranken invriest of koelt om ze te bewaren.

De koelkast is een belangrijke uitvinding omdat het mensen in staat stelt voedsel voor langere tijd op te slaan, waardoor ze toegang hebben tot een potentieel gezonder en uitgebalanceerd dieet. In de afgelopen 150 jaar of zo boden koelingï ¿½s grote vooruitgang ons manieren om voedsel, andere stoffen en onszelf te bewaren en te koelen. Koeling bracht productiecentra op afstand en de Noord-Amerikaanse bevolking bij elkaar. Het scheurde de barrières van klimaten en seizoenen weg.

En hoewel het hielp om industriële processen nieuw leven in te blazen, werd het een industrie zelf. Koeling is natuurlijk veel ouder dan de uitvinding van de koelkast thuis. De Chinezen sneden en bewaarden ijs al in 1.000 voor Christus, C. Later werd natuurlijk ijs geoogst en verscheept rond de ijshandel was een van de eerste dingen die tijdens de burgeroorlog moesten worden gedaan.

Boston voorzag het zuiden van een grote hoeveelheid ijs. Tegenwoordig heeft bijna elk Amerikaans huis (99,5 procent) een koelkast. Het was nï ¿½t tot 1949 dat een koelsysteem zijn weg vond naar de vrachtwagenindustrie door middel van een op het dak gemonteerd koelapparaat, gepatenteerd door Fred Jones. Frigidaire ontdekte in 1928 een nieuwe klasse synthetische koelmiddelen genaamd halokoolwaterstoffen of CFK's (chloorfluorkoolwaterstoffen).

De ijzerproductie kreeg een boost, omdat koeling vocht verwijderde uit de lucht die aan hoogovens werd geleverd, waardoor de productie toenam. Suikermolens, banketbakkerijen, chocoladefabrieken, bakkerijen, gistfabrikanten, theebedrijven ï ¿½ vonden allemaal dat koeling hun bedrijf hielp. De Royal Society heeft besloten dat van alle dingen die we rond voedsel hebben uitgevonden, de koelkast de belangrijkste is. Koeling hielp ook kwekerijen en bloemisten, vooral om aan de seizoensbehoeften te voldoen, aangezien snijbloemen langer meegaan.

Commerciële koeling was voornamelijk gericht op brouwerijen in de jaren 1870 en tegen 1891 was bijna elke brouwerij uitgerust met koelmachines. Op zoek naar conserven, irrigatie en het mes, heeft de koelkast de afgelopen 100 jaar je eten koud gehouden. Critici beweren dat koeling een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de toename van obesitas in de moderne wereld door in een oogwenk meer voedsel op voorraad en eetbaar te laten zijn. Koeltechnologie werd voornamelijk gebruikt voor commerciële bedrijven voordat deze zich een weg baant naar de huiselijke sfeer.

Koeling ï ¿½s Koeling maakt bedrijven heet Hoewel ijs-, brouw- en vleesverpakkingsindustrieën koeling waren ï ¿½s belangrijkste begunstigden, vonden veel andere industrieën koeling een zegen voor hun bedrijf. Met minder druk op de bereiding en conservering van voedsel, kan de samenleving als geheel productiever en veel gemakkelijker leven leiden, allemaal dankzij de koelkast. De eerste twee koelkasten voor thuis werden naar verluidt onthuld in Fort Wayne, Indiana, door General Electric.

Leave Reply

Required fields are marked *