Wie koelkast temperatuur?

De ideale koelkasttemperatuur is 40 graden Fahrenheit of lager, volgens de Food and Drug Administration (FDA). Deze temperaturen remmen de groei van micro-organismen zoals salmonella, E.

Wie koelkast temperatuur?

De ideale koelkasttemperatuur is 40 graden Fahrenheit of lager, volgens de Food and Drug Administration (FDA). Deze temperaturen remmen de groei van micro-organismen zoals salmonella, E. Coli en listeria, die door voedsel overgedragen ziekten kunnen veroorzaken. De koelkast is een wonder van moderne voedselconservering.

Bij de juiste koelkasttemperatuur kan het apparaat voedsel dagen of weken koud en veilig houden om te eten door de groei van bacteriën te vertragen. Als alternatief kunnen diepvriezers voedsel maandenlang of soms zelfs voor onbepaalde tijd vers houden en bacteriegroei afschrikken. Wanneer voedseltemperaturen boven een bepaald punt beginnen te stijgen, beginnen bacteriën zich exponentieel te vermenigvuldigen. Niet elk van die bacteriën is slecht, maar ook niet elke kiem is goed.

Voor zowel de kwaliteit van uw voedsel als om het risico op voedselvergiftiging te verminderen, doet u er verstandig aan om uw koelkast gekoeld te houden tot de aanbevolen temperatuur en goede onderhoudsrichtlijnen voor de koelkast te volgen. Food and Drug Administration (FDA) raadt u aan om de temperatuur van uw koelkast op of onder 40° F te houden en de temperatuur van uw vriezer op of onder 0° F te houden. De ideale koelkasttemperatuur is echter eigenlijk lager. Streef ernaar om tussen 35° en 38° F te blijven (of 1,7 tot 3,3° C).

Dit temperatuurbereik ligt zo dicht mogelijk bij het invriezen zonder zo koud te zijn dat je eten zal bevriezen. Het is ook zo dicht als de koelkasttemperatuur de drempel van 40° F zou moeten bereiken, waarna bacteriën zich snel beginnen te vermenigvuldigen. Temperaturen boven de zone van 35° tot 38° F kunnen te hoog zijn, vooral als de ingebouwde temperatuurmeter van uw koelkast onnauwkeurig is. Je eten kan snel bederven, en je zou jezelf kunnen voorbereiden op maagproblemen met bacteriën, zoals Salmonella en E.

Over het algemeen is het het beste om een vriezer zo dicht mogelijk bij 0° F te bewaren, behalve wanneer u veel nieuw, warmer voedsel toevoegt. Sommige diepvriezers hebben een optie voor een flitsbevriezing, waardoor de temperatuur van de vriezer 24 uur daalt om verbranding van de vriezer door de temperatuurvariatie te voorkomen. U kunt ervoor kiezen om de temperatuur van de vriezer een paar uur handmatig te verlagen, maar vergeet niet om deze daarna weer te wijzigen. Als u uw vriezer op een te koude temperatuur houdt, kan dit uw energierekening verhogen en ervoor zorgen dat voedsel vocht en smaak verliest.

Als de vriezer veel ijs heeft, is dat een zeker teken dat de temperatuur van je vriezer te koud is. Helaas zijn niet alle temperatuurmeters van de koelkast nauwkeurig. Je hebt je koelkast misschien ingesteld op 37° F, maar hij houdt eigenlijk temperaturen rond de 33° F of zelfs 41° F. Het is niet ongebruikelijk dat koelkasten een paar graden verwijderd zijn van het merkteken dat u hebt ingesteld.

Bovendien geven sommige koelkasten helemaal geen temperaturen weer. Hiermee kunt u de temperatuur van de koelkast aanpassen op een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 de warmste optie is. Zonder thermometer kun je niet weten waar die mijlpalen zich in echte mate naar vertalen. Zo niet, pas dan de temperatuur van de koelkast dienovereenkomstig aan om de temperatuur in de veilige zone tussen 35° en 38° F te houden met behulp van het temperatuurregelpaneel van de koelkast.

U kunt hetzelfde doen in uw vriezer, met als doel de temperatuur zo dicht mogelijk bij 0° F te krijgen. Als u merkt dat de temperatuur van uw koelkast flirt met de markering van 40° F of als uw vriezer te warm is ondanks uw aangepaste temperatuurinstellingen, kunt u een paar stappen ondernemen om een ideale temperatuur te behouden. Hete kommen overgebleven soep of gebraden kip kunnen de kleine ruimte in uw koelkast of vriezer snel opwarmen, waardoor het voedsel in gevaar komt voor snelle bacteriegroei. Om alles binnenin te beschermen, laat het voedsel een beetje afkoelen (maar niet tot kamertemperatuur die te lang zal duren) voordat je het bedekt en opbergt.

Pakkingen rond de rand van een koelkastdeur houden de koude temperaturen binnen en de warmere temperaturen buiten. Als er een lek is in een van die pakkingen, kan uw koude lucht ontsnappen. Dat kan het koelen van het apparaat op de juiste manier moeilijker maken (en meer elektriciteit verbruiken, waardoor uw maandelijkse elektriciteitsrekening wordt verhoogd). Elke keer dat je de koelkastdeur opent, laat je de koude lucht naar buiten en de warme lucht naar binnen.

Weersta de verleiding om bij je koelkast te staan als je honger hebt, op zoek naar voedsel dat je onbedwingbare trek zal genezen. Pak in plaats daarvan waar je voor kwam en sluit snel de deur. Een volle koelkast is een vrolijke koelkast. Hetzelfde geldt voor je vriezer.

De temperatuur van de koelkast kan langer koeler blijven en voedsel het beste gekoeld houden als de planken en laden meestal vol zijn. Zorg er wel voor dat je de ruimte niet overbelast en de luchtstroom vermindert. Dat kan het verplaatsen van gekoelde lucht bemoeilijken en het risico op warme luchtzakken vergroten. Laat idealiter ongeveer 20 procent van de ruimte open.

Een kleine koelkastorganisatie kan daar ook bij helpen. De aanbevolen temperatuur voor uw koelkast varieert van 35 graden tot 38 graden. De ideale koelkasttemperatuur is op of lager dan 40° F (4°C) en de temperatuur van uw vriezer moet 0° F (-18° C) zijn. Hoewel sommige koelkasten en diepvriezers zijn uitgerust met alle toeters en bellen, hebben ze misschien geen ingebouwde thermometer.

Gelukkig zijn apparaatthermometers over het algemeen goedkoop en zijn ze te vinden in de meeste winkels voor keukenapparatuur of op Amazon. Volgens de FDA moet het voedsel in uw koelkast worden bewaard bij of lager dan 40ºF. Die temperatuur voorkomt de groei van bacteriën zoals Salmonella, E. Aangezien dezelfde FDA regelmatig herinneringsberichten plaatst over dit soort bacteriële uitbraken die mensen in het ziekenhuis opnemen, wilt u ze waarschijnlijk niet in uw koelkast uitnodigen.

Als u denkt dat uw koelkast te koud is, verhoog dan de temperatuur met 1 graad en laat 24 uur de tijd om het compartiment aan te passen. Of je nu voedsel in de koelkast, de vriezer of de kast zet, je hebt volop mogelijkheden om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen. Verplaats uw thermometer een paar dagen in uw koelkast om een „kaart” te krijgen van de temperatuurschommelingen. Wanneer u uw koelkast organiseert, bewaar dan dingen zoals melk, andere zuivelproducten, eieren en vlees in de koudere gebieden.

Om de juiste temperaturen te garanderen, moet er lucht tussen de koelkast- en vriessecties kunnen stromen. Of je nu te maken hebt met restjes of net gekocht voedsel, het is belangrijk om voedsel dat gekoeld moet worden snel in je koelkast te krijgen. De meeste koelkasten zijn in staat om consistente temperaturen te handhaven zodra ze het optimale niveau hebben bereikt. U vindt de ideale temperatuurinstelling voor koelkasten met digitale bedieningselementen, en de ideale numerieke waarde voor modellen met dat type thermostaat.

Als het gaat om het beschermen van uzelf en uw gezin tegen door voedsel overgedragen ziekten, is een van uw meest effectieve hulpmiddelen de keukenkoelkast. Vooral als je een koelkast hebt waarvan de temperatuurinstellingen op een schaal van één tot vijf werken, moet je streven naar iets dichter bij 35 en 37 graden. Lees dit bericht op The Real Farmwives of America %26 Vrienden voor nog wat tips om je koelkast koud te houden. .

Leave Reply

Required fields are marked *