Hoe lang moet een koelkast meegaan?

De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen.

Hoe lang moet een koelkast meegaan?

De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee. Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Heeft u al een paar jaar uw koelkast in uw bezit? Weet je niet zeker hoeveel langer je kunt verwachten dat het meegaat? Leer de typische levensduur van de koelkast, zodat u vooruit kunt plannen wanneer de tijd voor het vervangen van het apparaat nadert.

U kunt zelfs tips gebruiken om uw koelkast zo lang mogelijk efficiënt te onderhouden. Hoe lang gaat een koelkast mee? Volgens het 23e jaarlijkse portret van de VS, S. Apparaatindustrie, standaard koelkasten gaan meestal tussen 10 en 18 jaar mee, met een gemiddelde levensverwachting van 14 jaar. De levensduur van de compacte koelkast is nog korter, variërend van 4 tot 12 jaar met een gemiddelde levensverwachting van 8 jaar.

Hoe u de levensduur van uw koelkast kunt verlengen Zoals u kunt zien, is de potentiële levensduur van de koelkast vrij breed. Hoe langer je de jouwe laat duren, hoe langer je het betalen kunt uitstellen om het te vervangen. Volg deze onderhoudstips voor de koelkast om uw apparaat te helpen de hoge levensduur te bereiken. Een losse of gescheurde pakking (of een aangekoekt met smurrie) sluit niet goed af.

Dit verspilt energie en zorgt ervoor dat de koelkast harder werkt, waardoor de levensduur wordt verkort. Maak er een gewoonte van om de pakking twee keer per jaar met warm water te reinigen om eventuele resten te verwijderen. Controleer vervolgens de verzegeling op scheuren en vervang deze als u er een vindt. Probeer ook de deur op een dollarbiljet te sluiten.

Als het gemakkelijk rondschuift of eruit valt, sluit de deur niet goed af en moet u de pakking vervangen. Koelkasten werken het beste als ze aan alle kanten een luchtstroom hebben. De uitzonderingen hierop zijn koelkasten zonder speling en aan de voorkant geventileerde koelkasten. Tenzij uw koelkast als zodanig is geëtiketteerd, plaats geen grote, zware voorwerpen direct op de koelkast en zorg ervoor dat aangrenzende werkbladen en kasten een centimeter vrije ruimte laten.

Een goede luchtcirculatie kan onnodige storingen voorkomen. Condensorspoelen gevuld met koelmiddel maken koeling mogelijk. Wanneer de spoelen echter worden aangekoekt met stof en vuil, werken ze niet efficiënt. Dit verhoogt uw energierekening en kan de koelkastcompressor sneller verslijten.

Om de spoelen schoon te maken, moet u eerst de koelkast loskoppelen. Verwijder vervolgens het rooster van de onderkant van de koelkast. Controleer of de spoelen er zijn. Zo ja, maak ze schoon met de borstelbevestiging van je stofzuiger.

Als u de spoelen niet ziet, bevinden ze zich aan de achterkant van de koelkast en moet u het apparaat van de muur wegtrekken om toegang te krijgen tot de spoelen en deze schoon te maken. Koelkasten zijn kieskeurig en zitten graag precies vlak. . Plaats een waterpas op de koelkast om te zien of deze plat zit.

Probeer het heen en weer te schommelen om te zien of je het uit balans kunt halen. Als dat zo is, is er een eenvoudige manier om dit op te lossen. Koelkastfabrikanten weten dat keukenvloeren niet altijd perfect zijn, dus de meeste koelkasten worden geleverd met verstelbare poten. Als u merkt dat uw apparaat scheef zit, draait u aan de verstelbare voetjes totdat de koelkast veilig en perfect waterpas staat.

Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan. Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. Hoewel de meeste bedrijven minstens een jaar garantie bieden, is het natuurlijk een gegeven dat uw nieuwe apparaat deze belofte enige tijd zal overleven.

Beroepsverenigingen en fabrikanten zelf zeggen allemaal dat een koelkast minstens 10 jaar meegaat. Hoe lang kunt u verwachten dat uw koelkast blijft werken? Het korte antwoord is gemiddeld 12 tot 15 jaar. Maar een koelkast gaat langer mee dan gemiddeld als je hem goed schoonmaakt en onderhoudt. Vocht van onbedekt voedsel kan overmatige vorst op de vinnen van de verdamper veroorzaken, waardoor de luchtcirculatie in de koelkast wordt verstoord.

Hoewel het mogelijk is om sommige koelkasten te repareren, kunnen de gemiddelde reparatiekosten evenveel bedragen als de gemiddelde kosten van het vervangen van de koelkast, zo niet meer. Zoek naar koelkasten met het energy star-label, zodat u weet dat ze efficiënt zijn en het werk goed zullen doen. Als u dit in uw koelkast opmerkt, is het verstandig om een reparatietechnicus te bellen om uw spoelen te inspecteren. Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan.

Als uw koelkast deze temperaturen niet aankan, is het tijd om deze te vervangen, omdat de reparatiekosten van een warmtewisselaar of het vinden van de juiste onderdelen opwegen tegen het kopen van nieuwe. Wanneer een of meer van hen niet meer werken, kan dit leiden tot condensvorming aan de buitenkant van de koelkast. Als u denkt dat uw koelkast veel energie verspilt, kan het kosteneffectiever (en beter voor de planeet) zijn om hem te vervangen door een nieuwer model dat stroom bespaart. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden.

Hoewel het voelt alsof koelkasten misschien niet lang meegaan, kan dit soort geplande veroudering gedeeltelijk worden toegeschreven aan de gewoonten van de consument. Het is altijd goed om te weten hoe lang koelkasten meegaan, dus als de jouwe ouder wordt, kun je een plan hebben wanneer het tijd is om iets te veranderen. Door de vinnen van de verdamper vorstvrij te houden, kan de koelkast efficiënter afkoelen, zodat deze langer meegaat. Het beste wat u kunt doen om uw koelkast langer mee te laten gaan, is ervoor te zorgen dat u hem zo efficiënt mogelijk helpt.

.

Leave Reply

Required fields are marked *