Wanneer de koelkast voedsel bevriest?

Temperatuurinstellingen Het optimale temperatuurbereik voor het bewaren van vers voedsel ligt tussen 36 - 38 graden Fahrenheit of lager dan 40 graden. Als uw voedsel vriest, is het mogelijk dat de temperatuurinstelling van uw koelkast per ongeluk te laag is ingesteld.

Wanneer de koelkast voedsel bevriest?

Temperatuurinstellingen Het optimale temperatuurbereik voor het bewaren van vers voedsel ligt tussen 36 - 38 graden Fahrenheit of lager dan 40 graden. Als uw voedsel vriest, is het mogelijk dat de temperatuurinstelling van uw koelkast per ongeluk te laag is ingesteld. Als je een koelkast met vriesvak hebt, ben je misschien bekend met een demper. Dit is in feite het samenstel dat nodig is om de hoeveelheden gekoelde lucht die vanuit de vriezer in de koelkast komt te regelen.

Als de demper niet goed werkt, kan er overtollige lucht ontstaan die in het koelvak stroomt, waardoor de temperatuur geleidelijk daalt. Als u vermoedt dat u demperproblemen heeft, heeft u de expertise nodig van een ervaren reparatiespecialist voor apparaten. Het kan zijn dat uw koelkast uw voedsel invriest omdat de demper open zit. Om de temperatuur van een koelkast te regelen, opent en sluit een demper om lucht uit de vriezer binnen te laten.

Als dit mechanisme in een open positie valt, laat het te veel koude lucht in de sectie vers voedsel. Dus als je eten bevriest, komt dat omdat er te veel koude lucht in de sectie vers voedsel komt. Als uw voedsel nog steeds bevriest, zelfs na het verhogen van de temperatuurinstellingen, probeer dan het gebied van de koelkast te bepalen waar het zich voordoet. Volgens GE zijn de meest voorkomende probleemgebieden de bovenste plank, de onderkant van de koelkast (scherpere laden en vleespannen) en deurplanken.

Sommige koelkasten worden geleverd met een markering op de instelknop van de thermostaat. Na verloop van tijd wordt dit merkteken gewist. Je versvoedselgedeelte heeft een aparte thermostaat die de temperatuur in dat gebied regelt. De temperatuur in de sectie vers voedsel moet meestal flexibeler zijn, afhankelijk van wat je daar hebt opgeslagen.

Sommige items vinden het kouder dan andere. Het probleem is echter dat u het technisch genoeg kunt uitschakelen zodat items, of in ieder geval items bij de ventilatieopening, beginnen te bevriezen. Fabrikanten ontwerpen koelkasten om ons voedsel op veilige temperaturen te houden. Soms werken deze apparaten echter niet goed en maken ze ons eten uiteindelijk te koud.

Als uw koelkast uw voedsel invriest, probeer dan de temperatuurmeter te veranderen, het voedsel opnieuw te rangschikken, de temperatuur van de vriezer aan te passen, de magneten te controleren, de spoelen te reinigen, de thermostaat te vervangen of de demper te controleren. Als al het andere faalt, neem dan contact op met een vertrouwde technicus. Lucht uit de vriezer wordt vervolgens in het vak voor vers voedsel gecirculeerd en in een continue circulatie terug in de vriezer. Meestal zouden we zien dat ongeveer 80% van de lucht in de vriezer blijft en ongeveer 20% in het compartiment voor vers voedsel gaat.

Met die verhouding krijgen we meestal een temperatuurbereik van ongeveer 0 tot +5 Fahrenheit in de vriezer en ongeveer 36 tot 38 graden Fahrenheit in de sectie vers voedsel. Dit kan er niet alleen voor zorgen dat u meer aan boodschappen besteedt, maar het is ook een zeker teken dat er iets mis is met uw koelkast. Net als bij een demper in uw haard, sluit dit onderdeel de ventilatieopening af, zodat overtollige koude lucht niet uit het vriesgedeelte komt nadat de koelkast de optimale temperatuur heeft bereikt. Als ik het te ver zachter zet, bevriest de vriezer niets en is de koelkast niet koud genoeg voor melk.

Het kan heel verontrustend zijn om's ochtends je koelkast te openen en te ontdekken dat die fles melk die je er gisteren in hebt gedaan nu vast bevroren is. De thermostaat op uw koelkast is gemakkelijk te verplaatsen en kan per ongeluk worden ingeschakeld wanneer u boodschappen inlaadt of items uit de koelkast verplaatst. Als een koelkast voedsel invriest op de laagste stand, is het mogelijk dat de spoelen vuil zijn of de thermostaat defect is. Een andere reden waarom uw koelkast mogelijk invriest in de sectie vers voedsel, kan te maken hebben met de elektronische bediening.

Dit stopcontact bevindt zich meestal aan de muur die de koelkast en vriezer scheidt, en zal waarschijnlijk overal rondom ijskoude lucht blazen. Wanneer koelkastafdichtingen niet correct werken, kan dit ervoor zorgen dat een koelkast bevriest als warme lucht naar binnen komt. Het meest problematische aan een defecte demper is dat u, in tegenstelling tot een thermostaat, een aanzienlijke demontage van uw koelkast moet uitvoeren om deze te bereiken. Voor degenen die niet bekend zijn met de functie, komt een deel van de koude lucht in uw koelkast daadwerkelijk uit de vriezer.

Wanneer deze spoelen bedekt raken met stof of andere vormen van vuil, dwingt dit de koelkast harder en harder te werken om de optimale temperatuur te behouden. Een oplossing is om de temperatuurinstellingen van uw vriezer te verhogen, hoewel u moet oppassen dat u deze niet te hoog verhoogt. .

Leave Reply

Required fields are marked *